≡ Meni

Apartmaji v Biogradu na moru

apartmaji biograd na moruBiograd na moru je popularno turistično mesto s trajektno povezavo na otok Pašman in dvema marinama. Od Zadra je oddaljen kakšnih 30 km.

Zraven marin najdete v Biogradu veliko hotelov, apartmajev in dva avtokampa. V okolici Biograda je veliko manjših krajev in naselij, kjer prav tako najdete različne namestitve.

Spodaj najdete apartmaje in hotele v Biogradu na moru in njegovi okolici. Preverite podrobne informacije in drugo turistično ponudbo v Biogradu.

Apartmaji Biograd

Več kot 40 apartmajev v Biogradu na moru najdete na tej povezavi.

Razen apartmajev in hotelov, si lahko ogledate tudi stran mobilne hišice v Biogradu, če vas zanima tudi takšna vrsta namestitev.

apartmaji biograd na moru

Biograd na moru

Biograd na Moru se nahaja 28km jugozahodno od Zadra in je poznan po svoji bogati zgodovini. Mesto je bilo zgrajeno v 10. stoletju, le stoletje kasneje pa je postalo sedež hrvaških vladarjev in škofov. Po turbolentnem obdobju beneške nadvlade in turških vpadov, ko je bilo mesto popolnoma porušeno in požgano, so ga prebivalci ponovno postavili na noge, takoj po 1. sv. vojni pa so ga odkrili prvi turisti iz tujine. Danes je Biograd pomembno turistično in pomorsko mesto, med drugim pa tudi drži trajektno povezavo z otokom Pašmanom.

Ker je zgodovinski del mesta preženo kulturno zaščiten, najdemo turistične nastanitve jugozahodno od središča, najprej hotelski predel, proti predelu Soline pa najdemo precej kampov. Značilnost Biograda je tudi ta, da je njegova mestna plaža pravzaprav tik ob središču mesta, naprej pa si sledijo priljubljene prodnate in pečene plaže. V predelu Soline, nad omenjenimi kampi najdete precej apartmajev v privatnih hišah, nad kampom Bakija pa je urejeno naselje apartmajev in počiniških vil.

V Biogradu ne prezrite odličnega muzeja kuturne dediščine tega območja, na ogled je več sakralnih zgradb, ostanki ogromnega samostana, na otoku Babac pa ponujajo ogled ostankov znanega letovišča iz 15. in 16. stoletja.

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji in na Hrvaškem.