≡ Meni

Apartmaji na Braču

apartmaji brač

Otok Brač je odličen otok za preživljanje dopusta, saj ima odlično klimo, veliko sočnih dni ter veliko hotelov in apartmajev, kjer lahko najdete nastanitev.

Otok Brač je tretji največji otok na Jadranu in ima kar 175km obale, tako da boste zlahka našli apartma ob morju, če bi radi bili nastanjeni tik ob plaži s prelepim pogledom na morje.

Na otoku Brač najdete veliko apartmajev in hotelov. Nekaj primerov najdete spodaj, več jih najdete na spodnji povezavi.

Apartmaji Brač

Dodatne hotele in apartmaje na Braču najdete na tej povezavi.

otok Brač

Otok Brač

Brač je tretji največji otok na Jadranu in največji dalmatinski otok. Poleg Čiova in Šolte je Brač najbližji otok mestu Split, s katerim je povezan z redno trajektno povezavo, prav tako pa je s trajektom povezan preko Makarske. Brač ima izmed dalmatinskih otokov edini tudi mednarodno letališče v bližini mesteca Bol.

Otok je bil poseljen že v pradavnini, v antiki pa so nanj prihajali grški in rimski pomorščaki. Brač je postal poznan po svojih naravnih bogastvih, predvsem po apnencu in belem marmorju, katerega so uporabili pri gradnji Dioklecijanove palače v Splitu, kopljejo in klesajo pa ga še danes.

Glavno in največje mesto na otoku je Supetar, poznana mesteca pa so še Bol, kateri se ponaša z čudovito plažo Zlatni Rat, Sumartin, Povlja, Milna, Postira in Sutivan.

Hotelske nastanitve najdete v turističnem predelu Supetarja in Bola, sicer pa vsa mesta nudijo številne apartmaje, tako ob obali in mestnih središčih, lahko pa si omislite tudi najem luksuznih vil v centralnem delu otoka, kjer morja in plaže pravzaprav ne boste pogrešali.

Na Braču si lahko ogledate številne samostane, med njimi je najlepša puščavski samostan Blaca, muzeje v Supertarju, spomenike in kipe iz otoškega kamna, naravne špilje, med katerimi prednjači Zmajeva špilja

Brač leži v najbolj sončnem delu Jadrana. Na njem je več krajev in naselij, med katerimi so najbolj znani: Bol na Braču, Supetar, Ložišća, Milna, Postire in Sutivan. Otok Brač je poseljen že od neolitika, na njem pa najdete veliko rimskih ostankov. Zraven tega je kar nekaj drugih znamenitosti, ki si jih je vredno ogledati: Pustinja Blaca, Zmajeva votlina, Vidova gora (najvišja gora na Jadranskih otokih), staro kamnito cerkev, znameniti polotok Zlatni rat in še kaj. Če se boste odpravili na otok Brač, se odpravite tudi na eno izmed najlepših plaž na Hrvaškem, Zlatni rat, ki je upodobljena na številnih fotografijah, ki predstavljajo Hrvaško.

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji ali Hrvaški.