≡ Meni

Apartmaji na Čiovo

apartmaji čiovoČiovo je otok, ki je v neposrednji bližini mesta Trogir in je s premičnim mostom z njim tudi povezan. Nekateri apartmaji, ki ležijo na otoku, so včasih označeni, kot da so v mestu Trogir, tako da vedno preverite ponudbo za oba kraja.

Na otoku je več naselij:  Čiovo, Arbanija, Slatine, Žedno, Okrug Gornji, Okrug Dolnji in Mastrinka. Ponudba apartmajev na otoku Čiovo je zelo pestra, tako da boste zagotovo našli nekaj, kar vam bo odgovarjalo. Za začetek preverite izbrane apartmaje, ki so spodaj, kasneje pa preverite tudi ostala prenočišča na strani našega  partnerja.

Spodaj najdete apartmaje na otoku Čiovo. Preverite tudi apartmaje v Trogirju.

Apartmaji Čiovo

Več hotelov in zanimivih apartmajev na otoku Čiovo najdete na tej povezavi.

otok-ciovo

Otok Čiovo

Čiovo je manjši otok, kateri se nahaja pred zgodovinskim mestom Trogir, s katerim je povezan z dvižnim mostom. Del mesta Trogir se je razširil na otok, kjer so dogradili marino za večja plovila, marino za jadrnice ter ladjedelnico.

Otok je zelo razgiban in praktično ne premore površin za večje kmetijske nasade, prevladujejo gojenje vinske trte, oljk in agrumov. Čiovo ima tipično mediteransko klimo s suhimi in vročimi poletji in milim zimami, ko pade največ padavin.

Večja naselja so Čiovo, kateri je združen z Trogirjem, Okrug Gornji in Okrug Donji, Slatine in Arbanija, celoten jugovzhodni del otoka pa je bolj ali manj neposeljen. Največ nastanitev, večinoma apartmajev in vil boste našli v krajih Okrug Gornji in Donji, novejše vile in apartmajske hiše pa najdete v krajih Slatine in Arbanija, kjer lahko iz terase ali plaže občudujete mesti Trogir in Split.

V Čiovem lahko občudujete srednjeveško cerkev Gospe pri morju, samostan sv. Križa, na Čiovem pa lahko obiščete tudi podzemni jami Bilosa in Anična jama.

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji in na Hrvaškem.