≡ Meni

Apartmaji v Senju

apartmaji senjMesto Senj leži v Kvarnerju in nudi nekaj apartmajev in hotelov za poletne počitnice ali dopust. Senj ima zelo zanimivo lego, saj ga iz treh strani obdaja gorovlje, na eni pa morju.

Zgodovinsko je zelo znano mesto kot zatočišče uskokov, ki so te borili proti Turkom in Benečanom. Malo izven Senja stoji tudi znamenita utrdba Nehaj, ki si jo je priporočljivo ogledati. Drugače najdete v Senju in njegovi okolici kar nekaj prenočišč, apartmajev in zanimivih hotelov. Preverite ponudbo apartmajev in drugih možnosti in najdite primernega za svoj naslednji dopust.

Apartmaji Senj

1

2

Več hotelov in apartmajev v Senju najdete na tej povezavi.

senj hrvaška

Senj

Senj velja za najstarejše mesto v severnem Jadranu Hrvaške. Nahaja se približno 22km južneje od Noveg Vinodolskega, lociran pa je pod gorski prelaz med pogorjema Kapela in Velebit. Po nekaterih izračunih bi lahko bil star tudi preko 3000 let, zagotovo pa so ga osnovala ilirska plemena.

Kasneje so ga prevzeli Rimljani, tudi v srednjem veku pa je ostal pomembna pomorska in trgovska postojanka zaradi lege in povezav z celino.

Senj je nekako razdeljen na dvoje delov, staro mesto, ki se vedno izraža srednjeveški tip gradnje in ohranja mnoge zgradbe in spomenike iz tega obdobja ter novejši del, kateri se razteza severozahodno v smeri proti Rijeki. Tukaj je nastalo precej apartmajskih naselij in posameznih ponudnikov apartmajev in sob, za drugačen način dopusta pa lahko preživljate v središču mesta. Posamezni apartmaji se nahajajo tudi v bližini največe senjske znamenitosti, trdnjave Nehaj, zato se je do plaž in središča mesta potrebno nekoliko spustiti iz hriba.

Ostale znamenitosti so obzidje z obrambnimi stolpi, Marijina katedrala iz 12. stoletja, kamnita sončna ura, mestni muzej, pristanišče …

Preverite tudi druge kraje v Kvarnerju in najdite primeren apartma ali hotel.

Nazaj na apartmaji v Kvarnerju ali apartmaji Hrvaška.