≡ Meni

Apartmaji na Ugljanu

apartmaji ugljanUgljan je eden izmed bolj poseljenih hrvaških otokov zato ni čudno, da na njem najdete številne apartmaje in prenočišča. Spodaj najdete nekaj izmed njih in več informacij o otoku Ugljan. Večja naselja na otoku Ugljan so Ugljan, Lukoran, Sutomišćica, Poljana, Preko, Kali in Kukljica.

V poletnih mesecih se na otoku Ugljan dogaja kar nekaj prireditev, ki popestrijo dogajanje na otoku in mestu. Široka ponudba apartmajev na Ugljanu vam daje možnost, da izberete tistega, ki vam najbolj ustreza. Apartmaje in druge nastanitve lahko preverite spodaj.

Spodaj najdete apartmaje na otoku Ugljan, prav tako pa najdete hotele in druge namestitve. Dodatna prenočišča najdete s pomočjo iskalnika.

Apartmaji Ugljan

Apartmaje na Ugljanu najdete na tudi tej povezavi.

apartmaji otok ugljan

Otok Ugljan

Otok Ugljan se nahaja severozahodno od otoka Pašman, s katerim sta povezana preko mosta pri kraju Ždrelac, s celino pa je povezan s trajektnim pristaniščem v kraju Preko do Zadra.

Otok po mnogih karakteristikah spominja na sosednji Pašman, tudi na Ugljanu so naselja umeščena na severni del otoka, južni del pa je neposeljen.

Največje naselje je Ugljan, kateri se nahaja na skrajnem severozahodnem delu, ostali poznani kraji pa so še Lukoran, Preko, Kali in Kukljica. Ugljan je zgodovinsko mestece, ustanovila so ga plemena Liburnov, katerih arhitekturne podvige lahko občudujemo še danes. Mesto ni prevzela kakšna druga kolonizacija z izjemo kratkega obdobja Rimljanov. Kasneje je bil priključen mestu Zadar. V Ugljanu lahko še danes občudujemo številne vile in dvorce, kakor so domačini imenovali stanovanjske zgradbe z gospodarskimi poslopji.

Po Ugljanu vodijo različne kolesarske poti, v notranjosti otoka pa urejajo celo lovski turizem. Nastanitve boste našli v vseh večjih krajih, bodisi kot apartmaje, vile ali ribiške hišice, nekaj je manjših kampov, podobno kot na Pašmanu pa so vse nastanitve blizu obale.

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji in na Hrvaškem.