≡ Meni

Apartmaji na Cresu

apartmaji cresOtok Cres je največji hrvaški otok in je na eni strani povezan s trajektom povezan z Istro in na drugi strani z otokom Lošinj.

Cres ima nekoliko manj namestitev, kot ostali otoki v Kvarnerju, a kljub temu lahko najdete apartmaje v mestu Cres, krajih Martinščica, Beli in Valun.

Spodaj najdete nekaj od teh apartmajev na Cresu.

Apartmaji Cres

Ostale zanimive apartmaje na Cresu najdete na tej povezavi.

otok cres

Otok Cres

Otok Cres se nahaja v severnem delu kvarnerskega zaliva, zahodno od otoka Krka, s katerim si deli primat največjega jadranskega otoka. S celino je povezan s trajektnima povezavama preko otoka Krka ali na Istro. Največje in glavno mesto je Cres, poznani in priljubljeni so kraji Osor, Martinšćica in Merag, na skrajnem južnem delu otoka pa se nahaja razvejano naselje Punta Križa, katero je poznano po avtokampu in posameznih apartmajskih hišah.

Otok je bil po najdbah sodeč naseljen že v pradavnini, ostal pa je večinoma v hrvaškem upravljanju, čeprav so ponekod vidni ostanki grške, rimske in celo bizantinske kulture. Večina gospodarstva je vezanega na turistične dejavnosti, sicer pa se ljudje ukvarjajo še z oljkarstvom, čebelarstvom in živinorejo.

Glede na velikost otoka, je Cres bolj redko poseljen, večina apartmajev se nahaja v večjih krajih, lahko pa se najde tudi posamezne hiše ali vile v osamljenih zalivih. Apartmaje z zgodovinskim pridihom in notranjo opremo najdete v središču Cresa in Osorja, novejši apartmaji pa se nahajajo na turističnih predelih, ter v krajih Merag in Martinšćica.

Priporočamo ogled starega dela mesta Cres, sladkovodno Vransko jezero ter uporabo odličnih kolesarskih poti po celotnem otoku.

Nazaj na stran apartmaji v Kvarnerju ali Hrvaška.