≡ Meni

Apartmaji na Murterju

apartmaji murterOtok Murter je popularen hrvaški otok, kjer vsako leto preživi svoj dopust veliko Slovencev. Dostop na otok Murter je preko mostu pri kraju Tisno.

Zraven tega so na otoku zanimiva tudi naselja Murter, Betina in Jezera. Na Murterju najdete kar nekaj apartmajev, nekaj dodatnih pa leži tudi na celini v bližini kraja Tisno. Ponudbo apartmajev, hotelov in drugih prenočišč lahko preverite spodaj.

Spodaj najdete apartmaji na otoku Murter in drugo turistično ponudbo.

Apartmaji Murter

Več apartmajev na Murterju najdete na tej povezavi.

Na otoku Murter najdete tudi drugo turistično ponudbo, tako da lahko preverite mobilne hišice na Murterju.

apartmaji otok murter

Otok Murter

Otok Murter se nahaja na pol poti med Vodicami in Biogradom na Moru, s celino pa je povezan z dvižnim mostom v kraju Tisno.

Poseljen je bil že pred grško-rimsko antiko, največ ostankov na otoku pa izhaja predvsem iz slednjega obdobja. Otok Murter ima mirno zgodovino, so se pa morali njegovi prebivalci močno truditi za preživetje, saj je bilo potrebno veliko truda za gojenje nasadov smokev, oljk in vinske trte. Ostale dejavnosti so obsegale živinorejo, predvsem drobnico, ribištvo in gradnjo manjših lesenih bark, katera se je ohranila do danes.

Največje in glavno mesto na otoku je Murter, katerega le manjša vzpetina deli od sosednjega kraja Betina, na otoku pa je še kraj Jezera in del mesteca Tisno.

V Murterju poleg nekaj hotelov najdete precej ponudnikov privatnih nastanitev, v apartmajih in sobah, v Betini pa lahko najdete manjše naselje mobilnih hišic, lahko najamete manjše ribiške hišice in tudi apartmaje. V jezerih sta dva zelo priljubljena kampa ter nekaj apartmajskih hiš, katere pa najdete tudi v Tisnem.

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji in na Hrvaškem.