≡ Meni

Apartmaji na Pagu

apartmaji pagOtok Pag je eden izmed najbolj popularnih Hrvaških otokov in veliko Slovencev preživi svoj dopust ravno na Pagu. Najbolj popularni kraji na otoku Pag so mesto Pag, Novalja in Stara Novalja, Povljana in Mandre.

Za mlade so zelo popularne Zrče v bližini Novalje, ki so poznane po zabavi in nočnem življenju.

Apartmaji Pag

Ostale zanimive apartmaje na Pagu najdete na tej povezavi.

Na Pagu najdete tudi ponudbo mobilnih hišk. Za več informacij si oglejte stran mobilne hišice Pag.

otok pag

Otok Pag

Otok Pag se nahaja na meji med severnim in srednjim delom Jadrana, jugovzhodno od otoka Rab. S celino je povezan preko trajektne povezave iz kraja Prizna ali preko paškega mostu na skrajnem južnem delu otoka. Gre za izrazito skalnat otok, z redkim zelenjem je prekrit le jugozahodni del otoka. Slaba poraščenost je krivda močne burje, katera velikokrat piha iz Velebitskega pogorja in iz morja prinaša sol, katera slabo vpliva na kakovost zemlje. Je pa burja po drugi strani odlična pomočnica vetrni elektrarni, s katero na Pagu proizvedejo dovolj energije za celoten otok.

Glavno in najstarejše mesto je Pag, priljubljena turistična mesta so Novalja, Stara Novalja in Metajna na severnem delu ter Privlaka na jugozahodnem delu otoka.

Največ apartmajev in apartmajskih naselji najdemo v Novalji in Privlaki, slednja je poznana po čudovitih peščenih plažah in zdravilnem blatu. Mesto Pag je srednjeveškega nastanka in kot takšno je zelo zanimivo z kulturno dediščino, domačini pa vam nudjo različne apartmaje, od takšnih v tradicionalnih otoških hišah do novejših in sodobnješih.

Poleg samega mesta Pag si oglejte še ostanke starega Paga, znane soline pred mestom Pag, znamenito plažo Zrće ter naravni rezervat Velo i Malo Blato

Nazaj na stran apartmaji v Kvarnerju ali Hrvaška.