≡ Meni

Apartmaji v Šibeniku

apartmaji šibenikMesto Šibenik je zanimivo turistično mesto, kjer je tudi večje pristanišče. Šibenik je zgodovinsko zelo pomembno mesto vkaterem si še danes lahko ogledate trdnjave in stari del mesta.

Danes je turistično zelo razvit in v njem najdete številne turistične objekte.

Spodaj najdete hotele in apartmaje v Šibeniku in okolici.

Apartmaji Šibenik

Več apartmajev v Šibeniku najdete na tej povezavi.

V Šibeniku in okolici najdete tudi kampe. Na posebni strani lahko zraven apartmajev preverite tudi mobilne hišice v Šibeniku.

apartmaji šibenik

Šibenik

Šibenik je najstarejše mesto, katerega so ustanovili Hrvati. Nahaja se ob jadranski magistrali in je naslonjen med hribovje, katero mu je dajalo dobro zavetje in velik naravni zaliv, katerega je ustvarila reka Krka ob svojem izlivu. Šibenik je bil zgrajen ok. 10 stoletja, kot trdnjava in zavetje hrvaških kraljev, kasneje pa je v njem dobila tudi sedež nadškofija. Zaradi političnih spletk je bilo mesto prodano Mlješki republiki, kasneje pa predano beneški nadvladi. Med 2. sv. vojno je bilo mesto nekaj časa po italijansko oblastjo, po vojni pa se je mesto osamosvojilo.

Šibenik je kljub svoji trgovski, gospodarski in pomorski naravnanosti tudi turistično mesto, saj se nahaja med dvema pomembmnima naravnima parkoma – Krka in Kornati, tudi samo mesto pa ima veliko zgodovinsko vrednost.

Približno 7km jugozahodno od središča mesta se nahaja turistični kompleks Solaris, kjer lahko poleg hotelov najdete tudi apartmaje, vile, kamp, mobilne hišice in nekaj privatnih ponudnikov sob in apartmajev, posebno doživetje pa bo preživljanje počitnic v starem mestnem jedru, med ozkimi uličicami in mestnim vrvežem, do plaže v Jadriji pa se popeljete z čolnom.

Znamenitosti: katedrala sv. Jakova, trdnjave Mihovil, Ivan in Nikola, knežja palača, mestna hiša, škofovska palača …

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji in na Hrvaškem.