≡ Meni

Apartmaji v Trogirju

apartmaji trogirTrogir je eno izmed najlepših mest v Dalmaciji in na Jadranu. Tudi zaradi tega je povpraševanje po apartmajih in zanimivih hotelih v tem mestu zelo veliko, velika pa je tudi ponudba.

Spodaj najdete nekaj hotelov in apartmajev v Trogirju. Preverite osnovene opise in si oglejte več infomracij na povezavi pri vsakem apartmaju in hotelu.

Oglejte si hotele in apartmaje v Trogirju ter si preberite več o mestu.

Apartmaji Trogir

Več apartmajev v Trogirju najdete na tej povezavi.

apartmaji trogir

Trogir

Trogir je pomembno zgodovinsko in turistično mestece, katero se razteza iz celine, preko manjšega otočka, na katerem se nahaja najstarejši del, do otoka Čiovo, na katerem se nahaja turistični del mesta in manjša ladjedelnica. Trogir je od Splita oddaljen približno 45km.

Trogir je bil ustanovljen ok. 3 stoletja pr.n.št., zgradili pa so ga grški priseljenci iz otoka Visa. Trogir je skozi zgodovino vedno bil pomemba pomorska postojanka, še danes pa velja za najbolj ohranjeno gotsko-romantično mesto, katerega osrednji del je umeščen pod okrilje organizacije UNESCO.

Precejšen del apartmajev v privatnih hišah se nahaja na celini od kraja Seget Donji do Divulj, apartmaje in vile pa najdete tudi na otoškem delu mesta, kjer se nahaja tudi manjša marina. Za sladokusce in željne drugačnega dopusta pa se v strnjenem zgodovinskem delu mesta nahaja kar nekaj butičnih hotelov in apartmajev, kateri so opremljeni v romantično-baročnem slogu in nudijo najrazličnejše dodatne storitve. V okolici Trgorija najdete lepe, skalnate in prodnate plaže, največ proti zahodu v smeri proti Segetu.

V Trogirju si oglejte trdnjavo Kamerlengo, veliko in malo palačo Ćipiko, Trogirsko katedralo, mestni muzej, obzidje, čudovito urejeno rivo

Če se boste odpravili v Trogir, poskrbite, da si boste dobro ogledali tudi mesto, saj najdete v Trogirju številne odlično ohranjene stavbe, ki si jih lahko ogledate. Nikakor ne izpustite katedrale.

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji in na Hrvaškem.