≡ Meni

Apartmaji v Rijeki

apartmaji rijekaRijeka je tretje največje mesto s priznanin pristaniščem in mesto, ki se tudi turistično zelo hitro razvija. Zgodovinsko ima zelo zanimivo kulturno dediščino.

V zadnjem času se v mestu in predvem pri obmorskih delih zelo hitro razvija turizem in vedno več je zanimivih apartmajev in hotelov, kjer lahko preživite svoj dopust. Preverite ponudbo apartmajev v Rijeki, ki so našteti spodaj in izberite tisti apartma ali hotel, ki ustreza vašim kriterijem.

Spodaj najdete nekaj hotelov in apartmajev v Rijeki in dodatne informacije o lokaciji.

Apartmaji Rijeka

 

Dodatne hotele in apartmaje v Rijeki najdete na tej povezavi.

rijeka

Rijeka

Rijeka je tretje največje hrvaško mesto in največje hrvaško pristanišče. Nahaja se na severnem delu kvarnerskega zaliva in je bila že od nastanka v rimski antiki dalje pomembna postojanka, danes pa je zaradi lege in infrastrukturnih povezav eno najpomembnejših pristanišč v severnem delu Jadrana, poleg Trsta, Ancone in Kopra.

Rijeka ne velja izrecno za turistično mesto, saj igra pomembno vlogo v različnih gospodarskih panogah, kot so pomorstvo, pristaniške dejavnosti, proizvodnja naftnih derivatov, finančne in upravne dejavnosti, … zato tudi nima urejenih turističnih območij, še najbližje temu je predel mesta, ki se imenuje Kantrida, v katerem se nahajajo bazeni, športna igrišča in urejene plaže. V bližini bazenov se nahaja več različnih apartmajev, kateri so terasasto razporejeni po hribovitem predelu.

V središču mesta najdete apartmaje in sobe v renesančnih in baročnih stavbah, v tem predelu pa so tudi najprestižnejši hoteli. Več ponudnikov apartmajev najdete tudi v zahodnem delu Rijeke, v predelih Martinšćica in Žurkovo.

Nad Rijeko se nahaja stara trdnjava Trsat, do katere se lahko povzpnete po starodavnem stopnišču, v Rijeki pa ne spreglejte rimskih vrat iz 4. Stoletja in dela rimskega obzidja. Čudoviti sta tudi cerkev sv. Vida in Kapucinska cerkev ter zgodovinski predel Sušak.

Nazaj na apartmaji v Kvarnerju ali apartmaji na Hrvaškem.