≡ Meni

Apartmaji v Zadru

apartmaji zadarZadar je eno večjih mest na hrvaški obali in pomembno turistično središče. V Zadru najdete veliko število zgodovinsko zanimivih stavb, kot so stolnica, rimski forum, mestna vrata, ostanki mestnega obzidja in stari del mesta.

Kot turistično zanimivo mesto najdete v njem in njegovi okolici tudi veliko različnih prenočišč. Zraven hotelov in apartmajev najdete tudi hostle, gostišča in kampe.

Spodaj najdete nekaj hotelov in apartmajev v Zadru in okolici, tako da si lahko enostavno ogledate ponudbo ali uporabite iskalnik na desni za bolj obširen ogled.

Apartmaji Zadar

Več kot 200 apartmajev v Zadru najdete na tej povezavi.

V okolici Zadra najdete tudi drugo turistično ponudbo, kot so mobilne hišice v Zadru.

apartmaji zadar

Zadar

Zadar je največje mesto na severnem Jadranu, pomembno pomorsko, trgovsko, gospodarsko in kulturno središče.
Območje mesta je bilo naseljeno od prazgodovine naprej, o čemer pričajo predvsem ostanki v bližnjem mestecu Nin, pa tudi v bližnji okolici današnjega mesta.

Prvo večje naselje naj bi ustanovili Iliri ok. 7 stoletja pr.n.št, saj jim je lokacija nudila varen pristan za plovbo do sosednjih otokov in drugih bližnjih obalnih mest. Kasneje se je mesto širilo a hkrati postalo tarča številnih obleganj, med katerimi je bilo na žalost storjene tudi precej škode. Zadar je v zgodnjem srednjem veku zagotovo prizadel tudi srednje močan potres, kateri je uničil dele rimskih stavb in spomenikov. Nazadnje je Zadar utrpel škodo v domovinski vojni.

Najbolj znan predel mesta je zagotovo Borik, kjer se nahajajo vrhunski hotel, kamp , apartmajsko naselje ter številni privatni ponudniki sob in apartmajev ter tudi počitniških hiš. Apartmaje in sobe lahko najamete tudi v zgododovinskem predelu mesta, priljubljen pa je tudi okraj Diklo z lepimi plažami in različnimi nastanitvami.

V Zadru ne prezrite: cerkev sv. Donata, katedrala sv. Stošije, ulica Kalelarga, rimski forum, arheološki muzej, mestno obzidje, številni parki, novejši umetnostni deli Morske orgle in Pozdrav soncu …

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji in na Hrvaškem.