≡ Meni

Apartmaji v Cavtatu

apartmaji cavtatCavtat je turistično zelo popularno mesto in velja, zraven Dubrovnika, za glavno turistično destinacijo v južni Dalmaciji. Predvsem zanimiva je njegova lega na polotoku, ki ga obdaja nekaj zalivov.

Cavtat ima odlično podnebje, zelo lepe plaže in zanimivo sredozemsko rastje. Prav tako si je vredno ogledati nekaj zanimivih zgodovinski stavb v mestu. V Cavtatu najdete večje število apartmajev vseh cenonvnih kategorij in prav gotovo boste našli primeren apartma za sebe.

Preverite spodnje apartmaje v Cavtatu.

Apartmaji Cavtat

Več kot 70 apartmajev v Cavtatu najdete na tej povezavi.

apartmaji cavtat

Cavtat

Cavtat se nahaja 19km jugozahodno od Dubrovnika in velja za najjužnejše hrvaško turistično letovišče, nekaj turistov pa sicer obiskuje tudi vasico Molunat na skrajnem jugozahodnem delu hrvaškega primorja.

Cavtat je nekoč bil grška kolonija z imenom Epidaurum, nato so ga prevzeli rimljani in preimenovali v Epidaurus. V tem času bi naj obstajala tudi večja arena za namene gladiatorskih iger. Po vpadih tujih plemen so določeni prebivalci Cavtata zbežali severneje od mesta in pod hribom Srđ ustanovili mesto, današnji Dubrovnik, z rastjo in večanjem moči le-tega pa je Cavtat postal manjšinski del dubrovniške republike, predvsem pomemben za srednji in višji sloj prebivalcev.

Danes je Cavtat predvsem turistično mesto, nekaj prebivalcev pa se ukvarja tudi s pomorstvom, ribolovom in letalskimi storitvami, slednje zaradi bližine dubrovniškega letališča. V Cavtatu je 5 hotelov, tudi visokokategorni hotel Croatia s 5*, najdete pa tudi prece apartmajev v privatnih hišah in penzionih. Pri večini lastnikov apartmajev lahko poiskusite in kupite domača vina in olivno olje, mnogi pa nudijo tudi najem čolna ali ladijske prevoze po okoliških otočkih.

Ne spreglejte ostankov rimske antike, kot so nekdanje gledališče, akvadukt, obzidje, v središči mesta pa najdete knežjo palačo in številne galerije.

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji in na Hrvaškem.