ApartmajiHrvaška.com

≡ Meni

Apartmaji v Opatiji

apartmaji opatijaOpatija je še en kraj v hrvaški Istri, ki se zelo hitro razvija. Zraven starega mestnega jedra, si lahko ogledate še nekatere druge znamenitosti in si zapolnite svoj čas.

Ponudba apartmajev v Opatiji se hitro povečuje in spodaj smo za vas izbrali nekaj apartmejev in hotelov, ki vam bodo zanimivi za dopust ali krajši počitek.

Apartmaji Opatija

Ostale zanimive apartmaje v Opatiji najdete na tej povezavi.

opatija apartmaji

Opatija

Opatija velja za eno najstarejših istrskih letovišč, katera se razteza pod slovito goro Učko. Ime mesta je ostalo po samostanski opatiji, od katere je danes moč občudovati le še znamenito cerkev sv. Jakova.

Z železniškimi povezavami Reka-Ljubljana-Dunaj in Reka-Zagreb je v sredini 19. stoletja se je Opatija ustalila na turističnem zemljevidu. Prestižni hoteli, čudovito urejeni parki, mila klima in obalna riviera so privlačile mnoge pomembneže iz vse Evrope.

Če se tudi danes sprehodite po središču Opatije, se zdi da se je čas nekako ustavil, saj še vedno lahko občudujete baročne in renesančne vile in hotele, kateri so apartmajske hiše in posamazene apartmaje izpodrinili nekoliko višje v hrib, zato pa le ti nudijo čudovite razglede na mesto in reško-opatijski zaliv. Seveda lahko najamete odlične apartmaje tudi v obalnih krajih vse do Ike, ali pa se pustite razvajati v butičnih apartmajskih nastanitvah v bližini znanih hotelov.

V Opatiji nikakor ne izpustite priložnosti za sprehod po znameniti 12km dolgi obalni promenadi Lungomare, raziskovanje čudovitih parke, občudovanje hotelov Imperial in Kvarner iz 19. Stoletja ali renesančnih vil, lahko pa občudujete tudi različne spomenike in umetniške inštalacije.

Nazaj na stran apartmaji v Istri ali Hrvaška.

Apartmaji v Opatiji
Ocenite stran