≡ Meni

Apartmaji na Korčuli

apartmaji otok korčulaOtok Korčula velja za enega izmed najbolj popularnih otokov na Hrvaškem in ni čudno, da je povpraševanje za hotele in apartmaje na Korčuli zelo veliko.

Glavne prednosti Korčule so naravna lepota otoka, ugodna (zdravilna) klima in zanimivi zgodovinski ostanki, ki privabijo vsako leto več obiskovalcev. Na otoku Korčula najdete zelo različna prenočišča. Od luksuznih hotelov in apartmajev ob morju, do mirnih ali družini primernih apartmajev za sproščeno poležavanje. Nekaj apartmajev najdete spodaj, ostale pa na spodnji povezavi.

Apartmaji Korčula

Več hotelov in zanimivih apartmajev na Korčuli najdete na tej povezavi.

apartmaji otok Korčula

Otok Korčula

Korčula je šesti največji otok na Jadranu, nahaja se jugozahodno od polotoka Pelješac, s katerim je tudi povezana s trajektno povezavo. Prav tako obstaja trajektna povezava med krajem Vela Luka in Splitom.

Podobno kot ostali večji otoku, je bila Korčula naseljena že v starem veku, nato pa prešla čez grško in rimsko kolonizacijo. Za posest otoka so se borile mnoge takratne velesile, od Dubrovniške republike, Benetk, Avstrije, Napoleona in drugih.

Predvideva se, da je bil v mestu Korčula rojen slavni svetovni popotnik Marko Polo, po katerem so poimenovali ulico v Korčuli, prav tako pa mesto ponosno predstavlja njegovo rojstno hišo.

Apartmaje in hotele boste najlažje našli v Korčuli, tako v vhodnem turističnem predelu mesta, kakor v zgodovinskem jedru, nekateri obljubljajo tudi počitnikovanje v slogu Marka Pola. Tudi v Veli Luki in Lumbardi najdete različne apartmaje, sicer pa je otok Korčula malo poseljen, v zadnjem obdobju lahko najdete različne apartmaje, ribiške hišice in vile v osamljenih zalivih.

Otok Korčula je naseljen že iz neolitika in je bil kasneje tudi grška kolonija. Večja in zanimiva mesta so Korčula, Vela Luka in Lumbarda. Pri kraju Lumbarda najdete tudi eno izmed najlepših plaž na hrvaških otokih. Danes najdete na otoku stare nasade oljk, prelepe plaže, čudovito pokrajino in naravne znamenitosti ter pridih modernega turizma. Zaradi čistega morja, ugodne klime in zdravilnega blata se razvija tudi zravstveni turizem. Prihaja tudi vedno več tujcev, še posebej so odmevni obiski znanih osebnosti.

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji ali Apartmaji Hrvaška.