≡ Meni

Apartmaji v Makarski

apartmaji makarskaMesto Makarska je znano predvsem po 1,5 km dolgi in zelo lepi plaži ob kateri najdete prijetno rastje. Bogata zgodovinska preteklost je pustila v mestu veliko zanimivih stavb, ki si jih je vredno ogledati.

V Makarski najdete veliko število hotelo in apartmajev, saj ugodno podnebje zagotavlja sončno vreme v najbolj turističnih mesecih leta.

Spodaj najdete hotele in apartmaje v Makarski in krajih v okolici, tako da si lahko ogledate ponudbo ali uporabite iskalnik za primeren apartma.

Apartmaji Makarska

Več kot 90 apartmajev v Makarski najdete na tej povezavi.

apartmaji makarska

Makarska

Makarska je turistično mesto, središče priljubljene makarske riviere, nahaja pa se približno 60km jugozahodno od Splita. Prva naselbina na območju današnjega mesta je nastala že v ok. leta 1500 pr.n.št, kot del pristanišč in oporišč za starogrške in egipčanske pomorščake. Kasneje so jo zasedli Rimljani, mesto pa je skozi zgodovino prestalo številne tuje nadvlade.

Makarska se lahko pohvali s stoletno turistično tradicijo, saj so prvi hotel zgradili leta 1914, kljub le pomorskem in kmetijskem značaju mesta in njegove okolice. S prihodom tuijih turistov se je večala prepoznavnost, danes pa je Makarska ena priljubljenejših destinacij na južnem Jadranu.

Makarska se ponaša z čudovito prodnato plažo v predelu Donja Luka, okorog katere je zrastlo več hotelov, v bližnjih okrajih Zelenka, Ratac in Bili Brig pa najdete različna apartmajska naselja in ponudnike privatnih apartmajev. V središču mesta, ob pristanišču, najdete tudi nekaj sob in apartmajev v zgodovinskih stavbah, v nekoliko višjeležečem Velikem Brdu pa najdete apartmaje in penzione, ki nudijo tudi hribovski turizem.

Znamenitosti: polotok sv. Petra s sprehajališčem in kapelico, katedrala sv. Marka, baročna palača Ivanišević, frančiškanski samostan, spomenik Napoleonu, mestni muzej …

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji in na Hrvaškem.