≡ Meni

Apartmaji v Dubrovniku

apartmaji dubrovnikDubrovnik je eno izmed najpopularnejših mest in leži na skrajnem jugu hrvaške obale. sodi med štiri največja mesta ob morju in ima zraven turističnega pomena tudi močno zgodovinsko preteklost.

Zraven mestnega obzidja in trdnjav, si je potrebno ogledati tudi stari del mesta, ki je zaščiten pod Unescom. V Dubrovniku najdete veliko hotelov in apartmajev, vseh cenovnih razredov.

Spodaj najdete nekaj apartmajev v Dubrovniku. Dodatne lahko najdete s pomočjo iskalnika, prav tako pa hotele in kakšno drugo prenočišče v tem lepem Hrvaškem mestu.

Apartmaji Dubrovnik

Več kot 650 apartmajev v Dubrovniku najdete na tej povezavi.

apartmaji dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik in okolica je prava meka za turizem, tako da tam, zraven apartmajev in hotelov, najdete tudi drugo turistično ponudbo. V kolikor vas zanima bivanje v hiškah v kampih, si lahko ogledate stran mobilne hišice v Dubrovniku.

Ob obisku Dubrovnika ne smete izpustiti obiska obzidja mesta, kjer se razprostira lep pogled na stari del mesta, morje in okolico. Prav tako lahko obiščete Dominikanski samostan, kjer najdete nekaj zelo zanimivih renesančnih slik. Lokrum je otoček v bližini Dubrovnika, ki je prav tako vreden ogleda, še posebej, če vam je Dubrovnik preveč turističen in si zaželite nekaj miru na eni izmed najlepših plaž na Hrvaškem. Za prelep pogled na Dubrovnik se lahko odpravite tudi na goro Srđ in naredite kakšno lepo panoramsko fotografijo mesta Dubrovnik in okolice.

Druge možnosti za kratke izlete izven Dubrovnika so tudi obisk renesančnih vrtov Trsteno. Obisk Elafitskih otokov v bližini bo koristil vse, ki bi radi raziskovali nekoliko manj turistični del Hrvaške ali uživali na čudovitih plažah na katerih ni preveč turistov. Prav tako lahko obiščete otok Mljet.

Dubrovnik je zgodovinsko, turistično, gospodarsko, univerzitetno in pomorsko mesto v jugozahodnem delu hrvaškega primorja. Predvideva se, da naj bi mesto ustanovili prebežniki iz Cavtata, po nekaterih raziskavah in doganjih pa naj bi mesto obstajalo že za časa grške antike. Bil je del bizantinskega cesarstva, nekaj časa pa tudi mlješke republike, konec 14. stoletja pa se je zaradi svoje moči in vpliva izoblikoval v lastno republiko, katera je trajala vse do začetka 19. stoletja.

Dubrovnik oz. njegovo staro mestno jedro je zaradi svoje zgodovinske in kulturne zapuščine zaščiteno pod organizacijo UNESCO in je poleg Rijeke, Zadra in Splita četrta najpomembnejša hrvaška luka, največji pomen pa je na potniškem ladijskem prometu.

Na polotoku Babin Kuk, 4km oddaljenem od središča mesta se je izoblikoval turistični predel s hoteli, kampom in verigami apartmajev, najdete pa lahko tudi nekaj privatnih ponudnikov apartmajev. Posebno doživetje so apartmaji ob Stradunu v zgodovinskem središču, južno os centra mesta pa se je izoblikovalo naselje mondenih vil in apartmajskih hiš.

Dubrovnik si je potrebno ogledati večkrat, da lahko zaobjamemo vse, kar nam ponuja. Ne spreglejte mestnega obzidja, trdnjav, palač, stolpov, cerkevnih zgradb, mestnih vrat, letoviških vil in seveda čudovitega razgleda iz trdnjave Srđ, do katere vodi tudi vzpenjača.

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji in na Hrvaškem.