≡ Meni

Apartmaji v Pakoštanih

apartmaji pakoštanePakoštane so manjši kraj, ki leži nekaj kilometrov južno od Biograda na moru. Turistično je dobro razvit in nudi številne apartmaje, hotele, avtokamp in druge nastanitve.

Blizu Pakoštan je kar nekaj zanimivih peščenih in prodnatih plaž. V kraju najdete večje število srednje in nižje cenovnih apartmajev in hotelov, tako da boste zagotovo našli kakšno ugodno prenočišče za vaš dopust ali počitek.

Spodaj najdete nekatere apartmaje in hotele v Pakoštanah ter druge informacije o kraju.

Apartmaji Pakoštane

Več kot 10 drugih apartmajev v Pakoštanih najdete na tej povezavi.

apartmaji pakoštane

Pakoštane

Pakoštane so manjši turistični kraj ob srednjedalmatinskem delu jadranske magistrale. Nahajajo se na ozkem pasu med Vranskim jezerom in morjem. Na mestu današnjega naselja so našli ostanke iz kamene dobe in ostanke rimske arhitekture, kar priča o že nekajtisočletni naseljenosti območja. Zaradi takrat osamljene lege in kljub utrdbenemu značaju kraja, so v srednjem veku Pakoštane večkrat nastradale ob turških vpadih, na kar še danes opominjajo ostanki osamelih trdnjav v okolici mesteca in Vranskega jezera, kamor so se prebivalci občasno zatekli na varno.

Večina prebivalcev Pakoštan živi od turizma, nekaj malega pa se ukvarjajo z kmetijstvom in ladjarstvom. V Pakoštanah boste našli veliko privatnih ponudnikov sob in apartmajev, pred nekaj leti pa so zgradili večji turistični resort z slamnatimi hiškami – apartmaji in odlično športno ter gastronomsko ponudbo. Več apartmajev najdete tudi v sosednji vasi Drage.

V Pakoštanah lahko občudujete srednjeveško arhitekturo z nekaj ostanki iz rimske antike, v okolici Vranskega jezera pa lahko poleg odličnih kolesarskih stez in redkih ptic občudujete ostanke trdnjav.

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji in na Hrvaškem.