≡ Meni

Apartmaji na Lošinju

apartmaji mali lošinjOtok Lošinj je zelo popularen hrvaški otok za vse generacije. Posebej je znan po blagem podnebju, razglasili so ga tudi za klimatsko zdravilišče. Na njem najdete mahne ribiške vasice in številne mirne kotičke za sproščen dopust.

Na otoku pa je zelo veliko borovcev, kar da sprehodom poseben čar. Spodaj najdete apartmaje na Malem Lošinju. Če primernega apartmaja ne najdete, poizkusite tudi z iskalnikom.

Apartmaji Lošinj

Ostale zanimive apartmaje na Lošinju najdete na tej povezavi.

Zraven ponudbe hotelov in apartmajev najdete na Lošinju tudi drugo turistično ponudbo. Preverite stran mobilne hišice na Lošinju.

mali lošinj apartmaji

Otok Lošinj

Otok Lošinj se nahaja jugozahodno od sosednjega Cresa, s katerim je bil nekoč povezan v celoto, zaradi lažjega prehoda ladij na odprto morje pa so že v rimskih časih med otokoma naredili prekop in sta sedaj povezana z dvižnim mostom.

Otok je precelj redko naseljen, večji naselji sta Mali Lošinj, kot glavno in največje mesto in Veli Lošinj, turisti pa poznajo tudi kraja Nerezine in Čunski. Vsi našteti kraji se nahajajo na vzhodnem delu otoka, na preostalem deli pa so večinoma naravni rezervati z posameznimi hišami. Na otoku se sicer nahaja tudi manjše letališče, kjer nudijo panoramske izlete.

Največ apartmajev boste našli v kraju Mali Lošinj, izbirate pa lahko med starejšimi vilami v renesančnem stilu, naseljem apartmajskih hiš na vzhodnem delu lošinjskega zaliva ali pa apartmaji v turističnem predelu Čikat. V Velem Lošinju in Nerezinah se pojavljajo večinoma privatni ponudniki apartmajev in sob, nekaj pa jih najdete tudi v kraju Čunski in njegovi okolici.

Otok Lošinj je priljubljen med avanturisti, saj nudi obilo možnosti različnih rekreacij in doživetij: odlična mesta za potapljanje, odlične kolesarske in pohodne poti po gori Osoršćici, naravni rezervati, kulturna dediščina v Malem Lošinji, letalski izleti …

Nazaj na stran apartmaji v Kvarnerju ali Hrvaška.