≡ Meni

Apartmaji v Omišu

apartmaji omišOmiš je mesto, ki leži kakšnih 20 km južno od Splita. V Omišu in njegovi okolici najdete številna turistična naselja, hotele in apartmaje, saj se v zadnjih letih hitreje razvija in ponuja raznoliko ponudbo prenočišč.

V bližini je tudi dolga peščena plaž s plitvino. Tudi mesto nudi nekaj zanimivih restavracij, barov in zgodovinskih stvab, ki so vredne ogleda, prav tako pa si lahko ogledate Omiško pristanišče. Za pregled apartmajev v Omišu lahko za začetek preverite tiste, ki so naštete spodaj in kasneje prilagodite svoje iskanje glede na svoje zahteve.

Apartmaji Omiš

Več kot 40 drugih apartmajev v Omišu najdete na tej povezavi.

apartmaji omiš

Omiš

Omiš je zgodovinsko in turistično mestece, katero se nahaja ob izlivu reke Cetine v Jadransko morje. Zaradi svoje lege in povezav z notranjostjo dežele je že v antični dobi pridobil na pomenu, saj je s svojim ladjevjem branil naskok na višjeležeče kraje, le-ti pa so ščitili Omiš pred napadi iz notranjosti. Omiš je podobno kot večina dalmatinskih mest preživel beneško, francosko in avstrijsko nadvlado, slednja je vladala do konca 1.sv.vojne.

Omiš je manjše mesto, ki premore kamp in troje hotelov in večje apartmajsko-bungalovsko naselje. V starem delu mesta lahko najdete več privatnih sob in apartmajev v zgodovinskih hišah, več apartmajev v privatnih hišah pa najdete v sosedjih krajih Duće in Dugi Rat.

Omiška riviera slovi po čudovitih peščeno-prodnatih plažah in rahlih sapah iz bližnjih hribov, katere prijetno umirjajo v vročih poletnih mesecih. Dodatna vrednost je tudi reka Cetina, po kateri vas popeljejo z raftom, lahko pa občudujete zaščitena območja ob njenem spodnjem toku in pa lepe bližnje slapove. V Omišu ne spreglejte srednjeveških trdnjav Mirabella in Fortica, cerkve sv. Mihovila, izreden pa je tudi vaskoletni festival petja dalmatinskih klap.

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji in na Hrvaškem.