≡ Meni

Apartmaji v Splitu

apartmaji splitSplit je eno izmed najbolj popularnih mest na Hrvaškem. V Splitu in njegovi okolici najdete številne zgodovinske zanimivosti in odlične turistične komplekse, ki so namenjeni vsem cenovnim kategorijam.

Stari del Splita s cesarsko palačo je prav tako zaščiten pod Unescom. V Splitu najdete več kot 1000 namestitev, od najsodobnejših hotelov in apartmajev, do apartmajskih naselij in kampov. Preverite apartmaje in hotele na naši strani in rezervirajte svojega.

Spodaj najdete apartmaje v Splitu in njegovi okolici, zanimive hotele in druge kapacitete v Splitu. Preverite in si rezervirajte najljubšo.

Apartmaji Split

Več kot 400 apartmajev v Splitu in okolici najdete na tej povezavi.

apartmaji split

Split

Split je največje mesto v Dalmaciji, drugo največje hrvaško mesto in drugo najpomembnejše hrvaška potniško in tovorno pristanišče. Je gospodarsko, trgovsko, finančno in kuturno središče ter eno najpomembnejših zgodovinskih mest v Dalmaciji.

Večina ljudi enači nastanek mesta Split z izgradnjo Dioklecijanove palače v 4. stoletju, vendar več zgodovinarjev glede na nove najdbe predvideva, da je bilo območje naseljeno že za časa grško-rimske antike, vsaj nekaj stoletij pred tem.

Split je z izgradnjo Dioklecijanove palače dosegel največji razcvet, še danes pa je moč občudovati njeno podobo, kot eno redkih ohranjenih poznoantičnih arhitektur, zaščitena pa je tudi pod organizacijo UNESCO.

Sicer v mestu, razen hotelskega kompleksa Radisson Blu Resort, ne obstaja večjih apartmajskih naselij, kar pa ne pomeni, da je iskanje apartmajev v Splitu nezahtevno. Znotraj Dioklecijanove palače najdete različne apartmaje v zgodovinskih hišah, kateri nudijo ves potreben komfort za udobno počitnikovanje, vsi pa so tudi razmeroma blizu mestne plaže Bačvice. Priljubljeni so tudi apartmaji na splitski rivi, kateri nudijo razgled na morje in pristanišče, apartmaje pa najdete tudi pod hribom Marjan, kjer je speljanih več sprehajalnih poti.

Poleg omenjene Dioklecijanove palače priporočamo ogled Jupiterjevega templja, katedrale sv. Dujme, trdnjavo Gripe, različne muzeje in galerije …

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji in na Hrvaškem.