≡ Meni

Apartmaji na Hvaru

apartmaji otok hvarOtok Hvar velja za enega izmed najlepših otokov na Jadranski obali in turistično zelo zanimivega, kar pomeni pestro ponudbo apartmajev na Hvaru.

Ima tudi največ sončnih dni, kar mu zraven odličnega podnebja samo dviguje popularnost. Zraven tega najdete na Hvaru številne nasade oljk, vinogradov, nasadov aromatični rastlin, kot je sivka in borove gozdičke. Popularni kraji na Hvaru so mesto Hvar, Jelsa, Stari grad, Milna, Vrboska, Sućuraj in Gdinj.

Spodaj najdete nekaj apartmajev na Hvaru.

Apartmaji Hvar

Več hotelov, vil in apartmajev na Hvaru najdete na tej povezavi.

apartmaji otok Hvar

Otok Hvar

Hvar velja za enega najbolj priljubljenih otokov v Dalmaciji, predvsem zaradi svoje izredne klime in največjega števila sončnih dni na Jadranu. Nahaja se južno od Brača, z celino pa je povezan z trajekti iz mest Starega Grada in Hvara v Split in iz Sućuraja v Drvenik.

Poseljen je bil že vsaj 6000 let pr.n.št., v grški antiki pa so ga poselili priseljenci iz otoka Farosa v Egejskem morju, ki so ustanovili mesto na območju današnjega Starega Grada. Otok so kasneje prevzeli in poselili Rimljani, prešel pa je tudi čez oblast Bizanca, Neretvanske kneževine in Mlješke republike, Benetk in Habsburške monarhije.

Hvar je poznan po številnih nasadih vinske trte iz katere pridelajo do 50.000l vina letno ter po nasadih sivke in oljk. Glavno mesto je Hvar, kamor zaide tudi največ turistov in premore velik turističen kompleks s hoteli, apartmajskimi naselji, veliko apartmajev pa najdete tudi v starem mestnem jedru in vzhodnem delu mesta, kjer prednjačijo privatni apartmaji. Ostala poznana mesta so Stari Grad, Sućuraj in Jelsa, v katerih je poudarka predvsem na privatnih apartmajih, najdete pa tudi bungalove in manjše hotele.

Na Hvaru si oglejte stara mestna jedra Starega Grada in Hvara, starogradsko polje, kjer so še danes vidni ostanki grškega načina parcelacije zemljišč, Markovo in Grapčevo špiljo in se povzpnite na razgleden vrh sv. Nikole.

Nazaj na stran Apartmaji v Dalmaciji ali na prvo stran Apartmaji na Hrvaškem.