≡ Meni

Apartmaji v Petrčanah

apartmaji petrčaneKraj Petrčane je stara ribiška vasica, ki je od Zadra oddaljeno 10km. V okolici Petrčan najdete več lepih plaž, borovih gozdičkov in lepo ureje okolice.

Tudi turistično se zelo hitro razvija z nekaterimi najboljšimi hoteli na Hrvaškem in veliko izbiro apartmajev.

Spodaj najdete hotele in apartmaje v Petrčanah.

Apartmaji Petrčane

Več kot 20 drugih apartmajev v Petrčanah najdete na tej povezavi.

apartmaji petrčane

Petrčane

Petrčane so manjše mestece, približno 10km severozahodno od Zadra. Gre za približno 900 let staro srednjeveško naselje, katero je sprva služilo kot letovišče za osebje zadrskih samostanov. Zaradi svoje nižinske lege in dobre klime so se prebivalci večinoma ukvarjali s poljedelstvom, živinorejo in ribištvom. Danes je ostalo še kar precej kmetijskih površin, ostale panoge pa so večinoma izpodrinile dejavnosti, vezane na turizem.

Petrčane se raztezajo čez lep in dolg zaliv med dvema polotokoma, katerega posebnost je urejena prodnato-peščena plaža, večinoma zasajena z borovci, pod katerimi se najde dovolj sence. Severni polotok, Punta Skala, je poznan po visokokategornem letovišču z hoteli, vilami in apartmajskimi naselji, urejenim wellnes centrom ter čudovitimi plažami.

Od Punte Skale proti južnemu delu kraja pa se razteza predel z privatnimi ponudniki sob in apartmajev, primernimi tako za družine in večje družbe, kot tudi suite in apartmaji za počinice v dvoje. Predel pred južnim polotokom, Punto Radman, je najstarejši del mesta, kjer najdete tudi srednjeveško cerkvico in nekaj nastanitev, več apartmajev pa nudijo tudi v sosednjih krajih Kožino in Zaton, kjer si lahko tudi izposodite konje za ježo po različnih pešpoteh.

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji in na Hrvaškem.