≡ Meni

Apartmaji na Krku

apartmaji otok krkOtok Krk je drugi največji otok na Hrvaškem in zelo popularen med Slovenci. Na eni strani je zelo blizu, na drugi pa ima kar nekaj zelo zanimih krajev, kjer lahko preživimo svoj dopust.

Spodaj najdete nekaj apartmajev na Krku razdeljenih po krajih, tako da izberite kraj kjer želite bivati ali uporabite iskanje po celotnem otoku Krk. Znana mesta na otoku Krk so Baška, Malinska, Njivice, Punat, Omišalj, Šilo in kraj Krk.

Apartmaji Krk

Ostale zanimive apartmaje na Krku najdete na tej povezavi.

Zraven številnih apartmajev na otoku Krk, najdete tukaj tudi drugo turistično ponudbo. Za hiške preverite stran mobilne hišice na Krku.

krk

Otok Krk

Otok Krk je skupaj s sosednjim otokom Cresom največji in najsevernejši otok v Kvarnerju. Z celino je povezan z mostom, kateri omogoča turistom enostaven dostop, zato je zelo priljubljena turistična destinacija.

Otok je večinoma poraščen s sredozemskim zelenjem, le skrajni jugovzhodni del je pretežno skalnat in brez večje vegetacije. Prve naselbine na otoku izhajajo iz časa ilirske poselitve območja, kasneje pa so ga zavzeli Rimljani, kar se iz zgradb, delov zgradb in drugih ostankov še danes lepo razvidi.

Največje in glavno otoško mestece je Krk, ostali priljubljeni kraji pa so še Malinska, Njivice, Punat, Baška, 
Vsi navedeni kraji ne slovijo po velikosti, zato ne preseneča, da doslej ni bilo zgrajenih večjih apartmajskih naselij, vendar je ponudba apartmajev vseeno zelo široka in pestra. V najstarejšem mestu, Krku, lahko izbirate med apartmaji v središču mesta, kjer se lahko prepustite čarom preteklosti, lahko pa izbirate med mnogimi zasebnimi ponudniki apartmajev v njegovi okolici. V okolici Malinske lahko najamete luksuzne vile, katere nudijo zasebnost in mir, najdete pa lahko tudi več zanimivih apartmajev v bližini plaž.

Na Krku zagotovo obiščite katedralo sv. Lucije v Jurandvoru z Bašćansko ploščo, katedralo in rimske stavbe v Krku, priporočamo pa tudi kolesarske in gorske izlete.

Nazaj na stran apartmaji v Kvarnerju ali Hrvaška.