≡ Meni

Apartmaji v Sukošanih

apartmaji sukošanSukošan je poznano turistično mesto na Hrvaškem, ki leži kakšnih 11km južno od Zadra. V Sukošanih najdete številne turistične komplekse, lepe uvale in peščene plaže, nasade oljk in trte ter druge znamenitosti, ki privabljajo turiste.

Preverite nekaj apartmajev v Sukošanih in ridobite več informacij o turistični ponudbi.

Apartmaji Sukošan

Več apartmajev v Sukošanih najdete na tej povezavi.

apartmaji sukošan

Sukošan

Sukošan je priljubljeno manjše turistično mestece, ki se nahaja približno 8km južneje od Zadra. Mesto je nastalo okoli naravnega zaliva Zlatna luka, kateri je po pričevanju zgodovinarjev in glede na najdbe ob in v morju, dajal zavetje že rimskim pomorščakom. Natančnega časa nastanka mesta se ne pozna, prvič pa je bilo omenjeno v 13. stoletju.

Danes je Sukošan poznan predvsem po veliki marini Dalmacija, katera je s 1200 privezi največja marina na Hrvaškem, njena lokacija pa omogoča začetno točko za plovbo ali jadranje do Kornatov, Dugega otoka in ostalih otokov v srednjem Jadranu.

Sukošan je pretežno razloženo naselje, brez večjih apartmajskih kompleksov, zato pa najdete ogromno privatnih apartmajev in vil, različnih velikosti, opremljenosti in cenovnega ranga. Apartmaji se nahajajo ob dolgi peščeno prodnati obali z nekaj manjšimi zalivčki, priljubljeni pa so tudi nekoliko odmaknjeni apartmaji v vinogradih in oljčnih nasadih v ozadju mesta. Veliko nastanitev, bodisi sob ali apartmajev pa najdete tudi severno od marine Dalmacija, v krajih Sveti Petar in Bibinje.

V samem kraju in okolici je veliko ostankov iz pradavnine in rimskega antičnega obdobja, priljubljene pa so tudi podvodne zgodovinske točke za potapljače.

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji in na Hrvaškem.