≡ Meni

Apartmaji na Pašmanu

apartmaji pašmanOtok Pašman je prav tako zanimiv otok v Dalmaciji, kjer lahko najdete številne apartmaje. Nekaj izmed njih smo zbrali spodaj, zraven tega pa najdetetam tudi druge oblike prenočišč.

Na otoku najdete naselja: Banj, Barotulj, Dobropoljana, Kraj, Mrljane, Neviđane, Pašman, Tkon, Ugrinić in Ždrelac.

Spodaj najdete apartmaje na otoku Pašman ali uporabite iskalnik.

Apartmaji Pašman

Apartma na Pašmanu najdete na tej povezavi.

apartmaji otok pašman

Otok Pašman

Otok Pašman leži pred severnojadransko obalo, med mestoma Biograd na Moru in Sukošan. Celino in otok ločuje pašmanska ožina, otok pa je pri mestecu Tkon povezan z trajektno povezavo do Biograda, z manjšim mostom pa je povezan na sosednji otok Ugljan.

Pašman je eden izmed najbolj zelenih jadranskih otokov, zaradi nekajkrat dnevne menjave morskih tokov pa je morska voda večinoma kristalno čista.

Največji kraj na otoku je Pašman, ostali poznani kraji pa so še Tkon, Neviđane in Ždrelac. Vsi kraji so umeščeni na severni strani otoka, večina stavb, v katerih lahko najamete apartmaje ali pa celotne hiške, pa se nahaja bolj ali manj ob obali. Večinoma gre za manjše kraj, kjer najdete le trgovinico in gostilnico, zato so priljubljeni pri turistih, kateri iščejo miren in sproščen oddih.

Južna stran otoka je praktično neposeljena, z izjemo nekaterih hišk v osamljenih zalivih, kjer nudijo bolj robinzonski način dopustovanja. Plaže so večinoma skalnate in prodnate, otok Pašman pa je tudi prekrit z različno težavnimi kolesarskimi izleti, priporoča pa se tudi pohod na hrib Bokolj, s katerega je lep razgled na Ugljan, Kornate, Biograd in Zadar.

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji in na Hrvaškem.