≡ Meni

Apartmaji na Viru

apartmaji otok virOtok Vir je zelo popularen otok za preživljanje dopusta. Na njem ima veliko Slovencev svoj apartma, možnosti najema apartmaja na Viru pa je še nekaj krat toliko.

V bližini je kraj Zaton z lepo plažo, tudi drugače pa je otok Vir poznan po zanimivih plažah do katerih se lahko zaradi majhnosti otoka hitro zapeljemo. Na otok je povezava z mostom. Preverite ponudbo hotelov in apartmajev na otoku Vir in najdite svojega za naslednji dopust.

Spodaj najdete apartmaje na otoku Vir. Če še ne veste kam na morje, si oglejte ponudbo tudi za hotele in kampe in se odpravite na otok Vir.

Apartmaji Vir

Ostale apartmaje na Viru najdete na tej povezavi.

V bližini otoka Vir (Zaton) najdete tudi hiške in drugo ponudbo za dopust. Preverite stran mobilne hišice v Zatonu.

apartmaji otok vir

Otok Vir

Otok Vir se nahaja v bližini mesteca Privlaka in spada k zadrskemu otoškemu arhipelagu. Nekoč ga je od celine ločila kratka plitvina, katero se je dalo prehoditi, v času Avstro-Ogrske pa so jo poglobili za prehod čolnov in bark, danes pa je otok s celino povezan z mostom.

Gre za manjši otok, velikosti 22km2, na katerem so našli ostanke prazgodovinske poselitve, danes pa najdemo na njem tri kraje in sicer Vir, Torovi in Lozice. Južni in jugozahodni del otoka sta neposeljena, vendar uporabljena za kmetijske namene, Vir se nahaja na jugovzhodnem delu otoka, ostala kraja pa na severni strani.

Na otoku najdete nekaj ostankov predromanskih cerkvic, ostanke beneške utrdbe iz 17. Stoletja, iz najvišje vzpetine, Barbenjak, pa seže razgled do otoka Paga, v lepih dnevih pa tudi do Ugljana in Ista.

Največ apartmajev boste našli v kraju Vir, kateri je poznan po lepih peščenih plažah, posamezne ponudnike apartmajev pa najdete tudi v krajih Torovi in Lozice. Mnogi turisti se odločijo tudi za nastanitev v apartmajih, mobilnih hišicah ali kampih v Privlaki na celini.

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji in na Hrvaškem.