≡ Meni

Apartmaji v Crikvenici

apartmaji crikvenicaCrikvenica postaja vedno bolj popularno turistično mesto in zaradi tega najdete tam veliko različnih apartmajev in hotelov, ki dopolnjujejo razvoj turizma.

Že od nekdaj je Crikvenica poznana kot zdraviliško mesto, saj je tam značilna ugodna klima s suhimi in toplimi poletji. Današnji turizem cveti predvsem zaradi lepih peščenih plaž, ki jih najdete v bližini. Ponudba hotelov in apartmajev v Crikvenici je vedno večja in zagotovo boste našli primerno namestitev. Za začetek preverite apartmaje, ki so našteti spodaj ali uporabite iskalnik.

Apartmaji Crikvenica

Zraven opisanih apartmajev, lahko najdete dodatne apartmaje v Crikvenici na tej povezavi.

apartmaji crikvenica

Crikvenica

Crikvenica je turistično mesto na severovzhodnem delu kvarnerskega zaliva, nahaja pa se približno 35km južneje od Rijeke. Naselje, katero se je razvilo okrog izliva reke Dubračine v morje, je bilo sprva zgolj pristan, kateri je služil manjšim naseljem v ozadju, predvsem rimski postojanki Ad turres, kasneje poznani kot Kotor. Medtem, ko je bil Kotor požgan in uničen, se je nižje ležeči pristan razvil v večjo trgovsko pristanišče.

Konec 19. stoletja so v Crikvenici zgradili prvi hotel, kateri stoji še danes in je eden najprestižnejših v regiji. Hotel Therapia je promoviral klimatsko zdravljenje, kar je privabljalo številne turiste in nadaljen razvoj turizma v kraju je bil neizbežen.

Crikvenica ni poznana po masivnih apartmajskih naseljih, večino apartmajev in drugih vrst nastanitev najdete pri zasebnikih. V bližini mestne plaže, središča kraja in pristanišča se nahajajo različni tipi apartmajev, najdete pa lahko tudi nekaj prestižnih vil. Nadalje pa se posamezni apartmaji najdejo v terasasto urejenem naselju, kjer je do plaže in obale kakšna minutka hoda več, so pa ti predeli bolj mirni. Več novejših apartmajev lahko najdete v sosednjem kraju Dramalj.

V Crikvenici najdemo različne sakralne zgradbe, muzej, galerije, edinstven spomenik ribiča v pristanišču, lahko pa si ogledate tudi ostanke višjeležečih antičnih naselij.

Nazaj na apartmaji v Kvarnerju ali ApartmajiHrvaška.com